• eurojust impressie buiten
  • eurojust impressie binnen

Eurojust zorgvuldig inpassen

Eurojust komt aan de “groene kant” van het Haagse World Forumgebied te liggen. Het pand moet zorgvuldig ingepast worden op de locatie. Architectenbureau Mecanoo situeert de nieuwbouw in de bebouwingsrichting van de oorspronkelijke gebouwen aan de kant van de Johan de Wittlaan. Aan deze zijde komt het hogere deel van het gebouw. Een laagbouw steekt het bosrijke gebied in en sluit in schaal aan op de bebouwing die hier direct omheen ligt.

Het gebouw zelf heeft een lichte gevel van composietelementen. Glazen panelen hellen dan weer naar voren, dan weer naar achteren, of ze staan een slag naar links of rechts gekeerd. Binnenin domineert een dubbelhoge lobby met verdiepingshoge ramen de ruimte. Hoe lager het gebouw, hoe meer pricacy het pand biedt. Een brede trap met uitzicht op de tuinen daalt af naar de ondergrondse verdiepingen. De tuinen rondom de nieuwbouw zijn vormgegeven als een glooiend duinlandschap dat in vorm en begroeiing aansluit op de directe, groene omgeving van de wijk Zorgvliet. Lees meer.

Nieuws

  • De update december 2016 van Heijmans is beschikbaar met een overzicht van werkzaamheden en planning gedurende de eindfase van de realisatie.

    30 november 2016 | Heijmans | lees meer
  • Heijmans is benieuwd naar uw ervaringen tijdens de bouwperiode en hoopt dat u uw ervaringen met hen wil delen. Het evaluatieformulier kunt u sturen naar eurojust@heimans.nl.

    03 november 2016 | Heijmans | lees meer
  • De update november 2016 met een overzicht van werkzaamheden en planning Heijmans is beschikbaar.

    03 november 2016 | Heijmans | lees meer
meer nieuws

blog

  • strakke planning / blog van 15 december 2014

    15 december 2014 | Heijmans | lees meer